maandag 24 januari 2011

Onder moeders paraplu....

Met deze traktatie is succes verzekerd! Supersimpel en low-budget, maar met een erg leuk resultaat!
Wat heb je er voor nodig?

- een leuk parapluutje
- doosjes rozijntjes of smarties, zakjes snoep of iets dergelijks
- evenzoveel touwtjes of mooie lintjes
- plakband
- schaar

Je maakt in de doosjes of zakjes een gaatje en knoopt daar het uiteinde van het touwtje aan. Het plakband kan je gebruiken om het doosje weer dicht te plakken. Het andere uiteinde van het touwtje maak je vast aan de baleinen van het parapluutje, als je veel traktaties hebt, moeten aan sommige baleinen meerdere zakjes of doosjes.Je kan de paraplu ingeklapt in een tas mee nemen naar school (let wel op dat de touwtjes niet teveel in de war raken!). Met de schaar kunnen de kindjes zelf hun traktatie van de plu knippen, het is echt schattig om te zien dat het ene kind het touwtje zover mogelijk afknipt terwijl een ander kind juist weer een heel kort touwtje knipt!

4 opmerkingen:

 1. tuurlijk kom ik ook op jou blog kijken. leuke ideetjes hoor. helaas mogen ze hier alleen gezonde dingen trakteren. ben benieuwd wat er nog gaat komen...
  veel succes!

  groetjes lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @lieke: Leuk dat je al volger bent geworden!Bij ons staat het ook in de schoolgids, maar als de directeur op zijn verjaardag zelf snoep trakteert...dan zijn er niet veel ouders en kinderen die zich wat van het gezond-trakteren-advies aantrekken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, je hebt helemaal gelijk Hieperdepiep! Ik vind het schande dat de directeur niet zelf het goede voorbeeld geeft. Sowieso mag van mij snoep op school verboden worden!!! Kinderen krijgen zelfs als ze goed hun best doen wel eens een snoepje! Schande! En als ze toetsen hebben, mogen ze snoep meenemen! Ook alweer schande. Want de ene krijg (of jat) bergen mee en zoals mijn dochter; die krijgt echt geen snoep meer naar school! Ik erger me naar aan deze dingen!

  groetjes!
  Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en creatief, ga ik zeker proberen zo'n pluutje maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers