RECEPTEN

HAVERMOUTKOEK



voor het recept klik je hier. 



UITSTEEKKOEKJES

gebruikt bij:

- Zeilkoekjes


Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks:

- 170 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 1 dopje vanille-aroma
- 325 gram bloem
- 6 gram O.etker Backin (bakpoeder)
- 1/2 theelepel zout

Mix de suiker en boter door elkaar. Voeg vanille-aroma en eieren toe, met een eetlepel bloem.
Roer de bloem, bakpoeder en zout door het mengsel, vorm een bal van het deeg. Laat de bal minimaal een uur rusten in de koelkast.
***********************************************8
UITSTEEKKOEKJES

gebruikt bij:

- Vlinderkoekjes



Ingrediënten voor ca. 15 stuks:

- 1 ei
- 200 gr. bloem
- 100 gr. witte basterdsuiker
- 150 gr. boter

Kneed alles door elkaar tot een stevig deeg.

**************************************************

MUFFINS

gebruikt bij:

- Broedend kipje

Ingrediënten voor ca. 12 stuks:

125 gram margarine
115 gram suiker
2 eieren
85 gram bloem  + 4 gram bakpoeder (Backin)
of 85 gram zelfrijzend makmeel
25 gram cacao

Klop de boter en suiker luchtig. Voeg de eieren beetje bij beetje toe, mix goed door.
Spatel met een lepel voorzichtig het bakmeel en cacao erdoor. Schep het mengsel
in de muffinvorm of in papieren vormpjes.
Bakken op 180 graden, ongeveer 15 minuten.
Laten afkoelen op een rooster.

********************************************************

MUFFINS

gebruikt bij:

- Eetnodiging


Ingrediënten voor ca. 16 stuks:

175 gram suiker
175 gram zachte margarine
3 eieren
250 gram bloem + 8 gram bakpoeder (Backin)
of 250 gram zelfrijzend bakmeel
1 dl melk

Klop de boter met de suiker romig. Klop de eieren er een voor een door. Bloem en bakpoeder met elkaar mengen. De helft van dit bloemmengsel door het beslag roeren. Daarna de melk en de rest van de bloem toevoegen. Vul de vormpjes. Bakken op 175 graden in ca. 15-20 minuten.
Laten afkoelen op een rooster.

Onze webwinkel:

Volgers