donderdag 21 maart 2013

Dagboek

Vandaag kreeg ik van mijn buurvrouw een treffend stukje...lees maar mee...
 
Dagboek van een Bijbel

Dag 1
Vandaag ben ik opgepakt en bij de andere boeken en kleren op de tafel gelegd.
Ik ga op vakantie!

Dag 2
Iemand heeft me in een koffer gelegd. Het is hier wel erg donker en een beetje benauwd, maar dat zal niet lang duren. We gaan naar de zon!

Dag 3
Ik heb het niet best, want ik ben behoorlijk door elkaar geschud. De meest vreemde geluiden heb ik gehoord. Nu hoor ik al uren lang een zacht zoemend geluid: ik geloof dat ik vlieg!

Dag 4
Oei, wat is het hier warm! Heerlijk! Ik lig hier echt te genieten op mijn plankje in de zon. En een mooie kamer! Te gek! Nu ja, vanavond als ze terug zijn van het zwemmen, dan zullen ze wel een stukje uit mij lezen, om God te danken voor deze wonderlijke mooie dag....

Dag 5
Vandaag ben ik een beetje verdrietig. Nee, niet vanwege het weer ofzo. maar omdat nog niemand mij van mijn plankje heeft gepakt. Niemand kijkt naar mij om.

Dag 6
Vanmorgen dacht ik even: Hoera, vandaag hebben ze me  nodig: het is zondag en dan gaan ze vast en zeker naar die kerk beneden in het dorp. Maar nee, hoor niets daarvan. Ze bleven allemaal urenlang op hun bed liggen. Toen dacht ik: dan zullen ze vanmiddag wel bij het eten wat uit mij lezen. maar nee, ook dat gebeurde niet. Het lijkt wel alsof ik hier helemaal niet nodig ben. Wat ik daarvan vind?
Ik vind het ondankbaar! Hebben zij misschien de zon en de zee geschapen? Een mens kan toch alleen maar echt leven als hij Gods Woord binnenlaat in het huis van zijn hart?Dag 7
Ik lig hier nog steeds. Er ligt stof op mijn kant.

Dag 8
Vanmorgen voelde ik me opeens heel gelukkig. Iemand nam me van m'n plank, blies het stof van me af, bladerde wat in me...ik dacht: Nu gaan ze me lezen! maar ik hoorde alleen een stem die zei: Hier heb ik het: Amos, een profeet met 4 letters en de eerste is een A

Dag 9
Ik ben weer thuis. Ik lig onder de plakboeken. Verder ligt iedereen op bed. Uitgeput van de reis. Ik kan wel huilen. Maar toch geef ik de moed niet op! Nooit! Want er komt een dag waarop wel iemand zal ontdekken hoeveel moois er in mij verborgen zit...!

Is dit jouw bijbel?

 
Bijzonder he....
 
Groetjes, Corine

1 opmerking:

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers