woensdag 1 juni 2011

Doktersfeestje deel 2!

Vandaag het vervolg van het Dokersfeestje.

Na het maken van de stethoscoopjes was het echt tijd voor wat lekkers!
Ik had nog getwijfeld of ik me eens zou wagen aan een echte themataart.

Ik zag hem in gedachten al wel helemaal voor me...een cakevorm, met een witte marsepeinen 'deken'...kindje erin, (barbie)zuster ernaast....wow wat een plaatje!

Maar voor het gemak koos ik voor zelfgebakken rood en witte cupcakes.We doopten ze om in 'patiënten' en de kleine zustertjes verwenden ze met lekkere zalf en pilletjes.
Sommigen waren alleen zo enthousiast dat ik vreesde nog echt als verpleegster te moeten optreden...;-(
Vorige week zei ik al, dat er 6 vriendinnetjes op het feestje waren. Maar eigenlijk waren er 7 uitgenodigd. Nummer 7 kon helaas niet komen, zat (wel helemaal in thema...) met een gebroken beentje thuis. Zo zielig!!

Nou ja, wat doe je dan...je bent met zo'n thema bezig en verzint er dan maar een sociaal activiteitje bij!
Een passende kleurplaat is op internet natuurlijk gauw gevonden en de meiden vonden het echt erg leuk dat zij om de beurt 2 minuten mochten kleuren voor hun vriendinnetje. Lekkere dingetjes bij de envelop in gedaan en gepost.Later bedacht ik, dat ik dit evengoed als een onderdeel van een Doktersfeestje zou doen, ook al waren alle meisjes wel gekomen.
Op deze manier combineer je  het feestthema met het 'even denken aan iemand anders'. Er is altijd wel iemand waar de kinderen dat voor kunnen doen.
Overigens kun je dit ook heel goed doen bij een Kaartenfeestje.

We hebben ook nog Voetzoekertje gedaan, dat is echt een spelletje met een hoog giechelgehalte!

Je hebt er voor nodig: een laken en een (nep)medicijndoosje waar je wat snoepjes in stopt.1 kind is de dokter, die krijgt het doosje  'medicijnen' en mag even niet kijken!
De rest doet zijn schoenen en sokken uit en kruipt onder het laken, alleen de blote voetjes komen onder het laken vandaan.


Je zegt tegen de dokter welke patiënt hij moet zoeken,  want die moet echt nodig zijn pil hebben! De dokter kijkt goed naar alle voetjes, als hij denkt zijn 'patiënt' te hebben gevonden kriebelt hij aan de voetjes. Is het de goede patiënt dan komt die onder het laken vandaan en krijgt zijn pil. Dan is diegene de dokter en begint het weer van voren aan.

Gezellig met z'n allen hebben we nog dit liedje gezongen, dat is een echte meezinger!

Daarna was het tijd voor de operatieles! Hebben de meiden met Voetzoekertje lekker gegiebeld en gelachen, bij deze activiteit was het echt muisstil! Het leek wel echt!Wat heb je er voor nodig?

- een pop
- een servet, stukje keukenrol of dun vel papier
- aardbeienveters
- kleine snoepjes
- pincet

Als je 'geluk' hebt, heb je net als wij een pop met een kapotte rug of buik. Dan leg je een doekje in de romp van de pop en frommel je daar de 'darmen' in. Ertussen leg je de snoepjes. Heb je geen kapotte pop dan leg je het gewoon op de rug of buik.In de servet knip je een kruis, die vouw je open en legt het over de operatieplek.

Deze patiënt heeft iets verkeerds gegeten en moet geopereerd worden...of wat voor verhaal je er dan ook voor verzint! Voor kids van een jaar of 6 klinkt het al gauw heel echt!


Dan mag elk om de beurt de arme patiënt opereren. Je staat er versteld van hoe serieus ze er mee bezig zijn, ze willen de 'darmen' niet raken, maar eten daarna wel zonder nadenken de snoepjes op!
Na 3 rondes waren de snoepjes op en konden ook de 'darmen' opgegeten worden! (sorry als je hier niet tegen kunt!!)

En toen....was de middag al weer voorbij...

Manlief ging de moegespeelde miepjes thuisbrengen, maar niet zonder dat ze nog een eigen 'dokterskoffertje' mee naar huis kregen!

Hiervoor heb je nodig:

- per kind een vel wit papier + 1 vel extra
- zwarte stift
- rood papier
- fotoplakkers

Vouw het papier dubbel.
Teken er met de zwarte stift een koffer op met ronde hoeken. Ik heb dat niet echt superstrak gedaan, maar vond het nonchalante effect leuker.
De rechte hoekjes knip je er af. Op het extra vel teken je per koffertje 1 handvat. Met fotoplakkers plak je de zijkanten en het handvatje vast.Met het rode papier maak je nog rode kruisjes die je er opplakt.En wat zat er in onze koffertjes?

Een zakje 'pilletjes', een zakje met een 'hart', een rode 'darm' en een 'velletje pleisters' en een blad met het doktersliedje.Deze pleistervellen maak je van kleine notitieboekjes waar je op de voorkant een echt pleistervel plakt.Het feestvarken vond het een heel leuk feestje en ikzelf heb weer erg genoten van al die kleine enthousiaste dames!!

7 opmerkingen:

 1. Wauw, dit was echt een te gekke verjaardag!
  Hoe verzin je het!!!?
  Had ik nog maar zo'n miepje...;-) Wie weet...
  En weet je wat me vooral zo aanspreekt; dat je aan dat meisje hebt gedacht; echt super!
  En die pop; ik griebelde er zelf van, dat zou ik weer achterwege laten. Hebben er geen ouders gebeld, dat hun kindjes hadden gedroomd? Dat zou hier dus wel gebeurd zijn denk ik...
  Niet als kritiek bedoeld hoor, want ik vind het hevig geinig, maar...bleh! Het idee alleen al...;-)
  Ik zit er gewoon om te lachen en riebelen hier...Die rode darmen! En dat ze het zo allemaal opeten!!!...Kinderen kunnen zich dan heel erg inleven; echt aan het opereren gaan, maar verder denken ze dan toch niet...
  Hap, dat was de nier...Hap, dat de lever...bleh!

  Groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat zul jij druk geweest zijn met al die voorbereidingen, maar echt heel leuk, ze zullen wel genoten hebben van zoiets moois.
  Zaterdag is er hier feest in huis, ben benieuwd hoe het zal gaan,er komen 5 meisjes, ga niet echt iets speciaals doen, laat ze maar een beetje d'r gang gaan.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk feestje! Ik houd het in gedachte...
  Erg leuke tips en ideeen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een werk... Maar ook wat verschrikkelijk leuk! Nu nog lekker na genieten!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en weer zit ik te genieten van je verhaal, jeetje wt een fantasie heb je gehad zeg om dit te organiseren, zo leuk! Vooral het verhaal van de operatie was erg smakelijk(alhoewel... hihi).
  Nou ik kan me voorstellen dat de kids het een leuk feestje gevonden hebben, echt leuk joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het fotobewerkings programma is van PhotoScape, heel leuk joh om te doen.Maar je moet wel wel eerst installeren, nou wens je veel succes.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goede tips, wij hebben morgen een doktersfeestje en ik ben helemaal geinspireerd. Ik wil ook nog de buren vragen om voor patient te spelen, en ze in het begin zalfjes en pillen laten maken. Ook ezeltje prik met een (bijna) echte spuit en een plaat van een lichaam, en Dr Bibber staan natuurlijk op het menu voor Jeroen (die 6 is geworden). De uitnodiging hadden wij met een pleister dichtgeplakt.
  Dank voor de tips, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers