donderdag 24 mei 2012

Winkeltje spelen of echt boodschappen doen?

Bedankt voor al jullie felicitaties en reacties! Superleuk!!

Ben ik weer uitgerust?? Nou ja, in ieder geval wel zoveel dat ik nu weer een blogje schrijf :-)


Mirthe had 6 vriendinnetjes uitgenodigd, ze wilde er natuurlijk nog veel meer, en soms doe ik dat ook wel eens, maar deze keer vond ik 6 eigenlijk wel helemaal genoeg.
Misschien zou het volgens gestructureerde en ordelijke moeders beter zijn als ik echt een vaste regel daarin had, maar ik ben niet zo heel erg van die regels, dus bekijken we dat een beetje per keer.

Deze vriendinnetjes kwamen uit school mee, we wandelden de 200 meter naar huis toe en daar kwamen de kadootjes natuurlijk uit de (hoge hoed) tas. Leuk, leuk!! Zo enthousiast gever en ontvanger dan allebei zijn, daar kunnen volwassenen soms misschien ook nog wel 's wat van leren...?


We hebben zo heerlijk patat en knakworstjes gegeten op de picknickbank buiten...er is trouwens maar liefst 7 liter drinken (siroop) doorheen gegaan...gelukkig had ik daar al helemaal op gerekend.


Daarna hebben ze een tijdje heerlijk gespeeld in de tuin, maar op een gegeven moment vond ik het echt beter dat ze binnen even kwamen afkoelen.
Konden ze gelijk de kleurplaatjes even kleuren die ik had geprint....


en waar we mooie boodschappentasjes van maakten....Voor de vaste lezers niet meer zo'n nieuw idee...omdat ik iets dergelijks ook al maakte voor de feestjes van Ilse en Ruben...(klik-klik) .maar voor deze kinderen was het wel nieuw en leuk!


Ik had nog simpele portemonneetjes gevouwd van stroken papier...die ze versierden met stickers.
Als alles klaar was, mochten ze bij mij een ECHTE cent komen halen en die in hun portemonneetje stoppen!

Iedereen was inmiddels weer afgekoeld :-)  en daarom gingen we met z'n allen (incl. de boodschappenmand om terug te brengen) de straat uit....volgende straat in....en daar was de AH.

Heerlijk koel....wat een superidee om dat op zo'n hete middag te doen :-)

De kinderen waren echt helemaal happy dat ze bij de winkel van hun cent echt iets mochten kopen.
Het zijn allemaal derdegroepers, dus ze weten inmiddels wel iets van geld af, en het is heel aandoenlijk om te zien hoe ze in zo'n winkel zijn.


De een wil dit, de ander dat....maar op het uiteind kozen ze allemaal voor hetzelfde...een lange staaf, gevuld met kauwgomballen voor de prijs van 0,28!!

Loura had gedacht dat ze voor de cent die ik ze gegeven had, echt NIKS konden kopen, maar ze hielden hiermee zelfs nog over!


Onze lieve buurvrouw was meegegaan voor het plezier en voor de ondersteuning en ze zei dat we veel bekijks hadden, maar daar heb ik zelf eigenlijk niks van meegekregen, want het was wel intensief...met 10 kinderen in de supermarkt :-)

Toen ik een foto maakte, keek een mevrouw mij heel verstoord aan, ik zei maar gauw dat ze er niet op stond ...(wat ook waar was!)

Toen we weer thuis waren, hadden we reuze veel zin in drinken en de taart.....Aan de taart mankeert een heleboel...ik kan het gewoon niet goed...maar de kinderen vonden hem helemaal super en daar ging het me ook om!! En dat 'ie lekker was, natuurlijk!!!

Toen was het feest voorbij en gingen ze fijn naar huis! Het was echt een superleuk feestje met een superlieve jarige en superlieve vriendinnetjes, waar onze 2 oudsten mij supergoed geholpen hadden!!

Lieve groet,
Corine

10 opmerkingen:

 1. wauw wat een super feestje!!! echt leuk gedaan! volgende keer wil ik ook komen :o) mag ik??? :oD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik heb genoten van deze blog!
  Net of ik een erg leuk en ontspannend boek aan het lezen was... (kon ik vanmiddag wel ff gebruiken!)

  Wat hebben die meisjes allemaal een mazzel dat ze op Mirthe's feestje mochten komen!!!

  Enne...fijn hoor, zo'n grote zus en broer en dochter en zoon! Daar heb je wel echt wat aan he?!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou...dat ziet er echt erg leuk uit zeg! toch handig dat je overal dichtbij woont:)

  En de taart vind ik super! haast jammer om hem aan te snijden.

  Altijd weer een heel gedoe zo'n kinderfeestje he, maar inderdaad van die blije gezichten wordt je zelf ook helemaal vrolijk van.

  groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Corine,,

  Ik kan me voorstellen dat je hiervoor echt wel weer even moet bijkomen!! maar twas echt leuk om te lezen... Nu heb ik de verjaardag ook een beetje meebeleeft en snap nu ook beter de verhalen van Jannah!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig leuk feestje heb je er van gemaakt! Zie het al helemaal voor me, al die kinderen met een portomoneetje met cent in de winkel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. p.s. de taart is juist heel leuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig feest is dit zeg...het straalt van je foto's af, mooi is dit hoor om zo met deze leeftijdsgroep bezig te zijn.
  Je taart is geweldig leuk en dat boodschappen doen helemaal leuk!!!

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Petje af! Je hebt er echt tijd en energie ingestoken. Superleuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers