woensdag 2 maart 2011

Bladerdeegmeisjes

Afgelopen zondag is onze Ilse 4 jaar geworden! De laatste keer dat we dus een ukkie-feestje hielden en voor de kindjes heb ik deze meisjes gemaakt.Wat heb je er voor nodig?

- plakjes bladerdeeg, 1 plakje is voor 2 meisjes
- suiker
- rozijntjes
- wat water
- servetjes
- marsmellows
- lintjes
- rond en/of gekarteld koekvormpje

Haal het bladerdeeg uit de diepvries en leg het in de koelkast. Pak elke keer 1 plakje uit de koelkast, als het teveel ontdooit is, wordt het moeilijker de meisjes te maken. Snijd het plakje diagonaal door. Met het ronde vormpje maak je een half rondje. De uitgesneden ronding vouw je om en 'plak' je vast met wat water.
Met het gekartelde koekvormpje snijd je het hoofdje nu verder uit. Met een mesje snijd je het mondje uit.Van 2 hoekjes bladerdeeg maak je 'staartjes', die je met wat water goed aan het koppie vastplakt.
Nu besprenkel je het hele hoofdje met wat water en strooi je er suiker op. Dan ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (180gr.). Na het afkoelen prik je met een prikker gaatjes voor de oogjes, zodat daar de rozijntjes in kunnen.


Met de prikkers maak je midden in de servet een gaatje. Prik de marshmellow op de prikker, als buikje,  en doe daar de servet overheen. Je gebruikt een lintje om het servetje dicht te knopen. Eventueel kun je met 2 andere lintjes  nog 'handjes' maken.Dan het hoofdje op de prikker en klaar is 't meissie!

2 opmerkingen:

 1. allereerst nog proficiat met je dochter!

  En wat een werk heb je gehad aan deze traktatie, het is wel mooi geworden!
  En het feestje(vorige logje) is ook geslaagd geweest zo te lezen, het klonk in ieder geval erg leuk!

  groetjes van (i)dees hihi blijft leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow! wat origineel! wat leuk dat je er zoveel werk van maakt. en zeker leuk dat je ons laat delen! ik hou je blogin de gaten... gr. anita

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers