vrijdag 1 april 2011

Stapelen op vrijdag: Kookboeken!

Mijn kelder is best groot, 2,5 x 3 meter, 10 treden diep en daar staan echt heel veel stapels...;-(
Normaal gesproken zitten die stapels echt op m'n nek, maar vandaag neem ik er een mee naar boven en doe er wat leuks mee: Stapelen op vrijdag!!!


Sommige receptenboeken gebruik ik heel vaak, andere wat minder, maar komt er bij ons een feestje in zicht, dan komen de kookboeken ook voor de dag!Deze heb ik aangeschaft toen wij gingen trouwen. Mijn moeder is echt van 'ik kan het veel sneller zelf', dus ik ging echt blanco het huis uit. Maar met Het complete Basiskookboek is het min of meer wel goedgekomen!


Ik bak eigenlijk liever dan ik kook...Dus toen ik op mijn vorige verjaardag van mijn kleine 1-jarige oppasnichtje een boekenbon kreeg heb ik deze 3 gekocht! Ze staan voor het grijpen in de keuken en ik maak er echt heel vaak wat uit!


Met deze waaier doe ik eigenlijk he-le-maal niks. Maar hij ziet er zo fris en fruitig uit, dat ik hem niet kwijt wil.

Verder heb ik nog wat andere boeken, waar ik ook wel lekker in kan snuffelen, maar deze 3 zijn voor mij de meest waardevolle!


Allemaal oude beproefde recepten zonder allerlei kleurstoffen, kant en klaar en toevoegingen (niet dat wij rond feestjes zo gezond eten, maar in het dagelijkse leven proberen we er wel wat op te letten).

Ik kreeg de boekjes een paar jaar geleden van mijn moeder. En alleen dat luchtje al, zo heerlijk oud en beduimeld. De plaatjes! En dan die teksten...bij een hors d'oeuvre is de wijze, waarop men de verschillende gerechten zo smakelijk, kleurig en fris mogelijk opdient en rangschikt, een der belangrijkste punten...

Daar kan ik nou echt van smullen!!

***********************

En nu nog even wat anders: ik kreeg een leuke mail van Katrijn  van Het Thuisproject, ze stuurde mij een paar van haar links toe van de creatieve doe-ideetjes die ze had bedacht voor de feestjes van haar zoontje en dochtertje. Ze maakt ook hele mooie taarten! Vandaag zet ik haar blog in de Blog Around!

7 opmerkingen:

 1. Soms (op zondag middag of zo) ga ik gewoon in zo een boek bladeren. Het is dan net uitgaan...
  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke stapel vandaag, ik sla een keertje over hihi.
  En wat herkenbaar die waaier: erg leuk om te hebben, maar ik doe er niks mee hihi zo staat mijn hele huis vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, wat leuk dat ik in je Blog Around zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herlijke stapel, kookboeken je kunt ze niet missen.
  Het Margriet kookboek heb ik ook, ook nog een oudje van begin jaren 60 en onze dochter ging op kamers en kreeg de nieuwste versie..
  Jij kunt vast goed koken..

  Groetjes,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hé, snuffelen in een kookboek! Sinds we vorig jaar een stukje aan het huis hebben gebouwd heb ik eindelijk ruimte voor m'n kast in de keuken en daarin staan (ja, ja!) m'n kookboeken! Prachtig, die ouderwetse teksten ;-)
  'k Heb pas een stapel boeken aan m'n schoonzusje gegeven met van die buitenlandse liflafjes, die maakten we toch nooit...

  Fijn weekend! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooo zo herkenbaar ! Ik heb ook stapels kookboeken..en dan nog een krat met kooktijdschriften..altijd leuk om een middagje in te duiken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is de bedoeling? gewoon een dagelijks stapeltje laten zien en erover vertellen ik heb er zat haha =D

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers