vrijdag 18 november 2011

Edel werk

Afgelopen week las ik ergens een citaat van Maarten Luther en dat vond ik zo mooi, dat ik het hier even wil delen!

Hij zegt '...het wiegen van het kind, de kleine de borst geven en te baden, de luiers wassen, bedden opmaken, stank ruiken, het verzorgen van uitslag en blaren, het nachten wakker blijven vanwege het huilende kind (..) het is edel werk en goud waard'...

(Ruben,  april 2009)

Bemoedigend, deze eeuwenoude woorden, die dan zo ineens een heel ander licht laten schijnen op het vele werk en allerlei andere besognes die je als moeder kunt hebben.

'n Fijne dag en daarna: goed weekend!

7 opmerkingen:

 1. Als je kijkt naar je eigen kinderen dan besef je pas hoeveel het waard is, Luther had het al goed beschreven, door de eeuwen heen is dit werk met liefde gedaan en zeker goud waard!!!
  Geniet van je mooie gezin en bedenk hoeveel goud je in huis hebt:)))

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi citaat van Luther. Diepzinnig eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie waarheid om weer eens bij stilgezet te worden! Hoe 'normaal' vinden we het vaak voor de kinderen te zorgen. Hoe rijk zijn we eigenlijk! Het is bijzonder om kinderen te mogen krijgen. En bijzonder om liefde te mogen geven. Bijzonder om te merken dat ze er op teren - ook al denken ze zelf ook dat het 'normaal' is ;)! Bedankt voor het doorgeven - en geniet er zelf zéker óók van!
  Groetjes,
  Tante Trijns

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi dat je dit post. Edel werk, ja... als je dat (weer) beseft, komt alles zo in ander licht te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat je dit met ons wilt delen! Dan zie je het weer eens in een ander perspectief hé?! Geniet van je gezin! Een fijn weekend,

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tja inderdaad edel werk, helaas wordt het nog steeds ondergewaardeerd, tja we zullen het er mee moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi beschreven! Maar het ís ook echt zo... als je er veel energie in stopt en met liefde doet dan zaai je voor later. Als ik zie hoe lekker het nu thuis gaat, de kids zijn 19, 17 en 15 denk ik zeker dat we nu aan het oogsten zijn. Sta open voor je kinderen en vooral verplaats je in hen. Het zijn toch kleine mensjes en dat moet je denk ik vooral niet uit het oog verliezen!! Fijn weekend verder!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers