vrijdag 25 november 2011

Pinguin in vilt

Om de een of andere reden vind ik pinguins altijd zo leuk. Ze komen zo koddig en lodderig over, dat vind ik gewoon grappig.

Het kleine meneertje hier heeft nog een slaapzak aan als hij gaat slapen en als hij daar dan halverwege de nacht mee aan komt waggelen vind ik hem ook net zo'n pinguin.
(Niet dat ik het grappig vind dat hij dan uit zijn bed komt trouwens ...)

Maar ik raakte er in ieder geval wel geinspireerd door om van vilt een pinguin te maken als jasje voor een pakje drinken.


Voor een traktatie is dat ook erg leuk, maar daar heb je dan wel aardig wat vilt voor nodig. Voor deze pinguin heb ik een stuk zwart vilt gebruikt, van zo'n 20x17 cm en daarnaast nog wat kleinere witte en oranje stukken.

Het lijkt veel werk, maar de meeste tijd ging bij mij in het ontwerpen van de pinguin zitten, het knippen en naaien was eigenlijk zo gebeurt.

Je kunt het patroon natuurlijk ook verkleinen en er een traktatieverpakking van maken voor bijvoorbeeld rozijntjes of ingepakte koekjes, of je maakt het als cadeauverpakking om iets leuk weg te geven.

Op een meidenfeestje met elkaar pinguins maken lijkt me trouwens ook heel gezellig. Ik heb de pinguins met de machine genaaid, maar handmatig is het ook goed te doen.

Wat heb je er voor nodig?

- zwart, wit en oranje vilt
- naaimachine met geschikt garen
- schaar


Meet eerst het voorwerp op wat je erin wilt stoppen. Rondom meten, deze afmeting delen door 2 en daar ca. 1,5 cm bij optellen, dit wordt dan de breedte. Dus het pakje drinken was ca. 17 cm, delen door 2 = 8,5 + 1,5 cm is 10 cm.


Neem het patroon over (dit moet ik nog plaatsen, maar helaas is nu mijn scanner even stuk), vergroot of verklein naar wens en knip de stukken uit.


Leg de patroondelen op de goede kleur stof en knip uit, het lijf 2 x uit zwart, de andere delen 1 x.Doe niet zo dom als ik, maar naai EERST met de hand de ogen en de snavel op het witte lijf .....daarna met de naaimachine de poten onderaan het zwarte achterpand en  ga dan pas de zwarte delen aan elkaar naaien....


Het komt evengoed wel in orde, maar het is natuurlijk veel meer gepriegel.
En dan is 'tie al weer klaar om gevuld te worden!Ik ben benieuwd wat de kinderen er van vinden als ze straks uit school komen!

Een goed weekend allemaal!

Ps...zin om kans te maken op leuke prijzen?

Family Pacman 468x60

10 opmerkingen:

 1. Geweldig, in de winter houdt pinguïn het drinken warm...je bedenkt toch iedere keer wel leuke dingen hoor, mooi om te zien en vooral voor de kids heel aantrekkelijk.

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Lydia zit op m'n schoot met glimogen naar de pinguinfoto's te wijzen!

  En nu maar hopen dat klein meneertje pinguin vannacht lekker door slaapt :-)

  Goed weekend, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij maakt altijd zulke leuke dingen! Waar haal jij toch de tijd vandaan?
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh wat schattig is dit zeg, ik zou ze zelf met een festonsteek aan elkaar maken, leukom voor de tv te maken. En voor een traktatie zou je ze ook van papier kunnen maken, misschien iets minder leuk maar wel een stuk goedkoper!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey wat leuk!! en als het pakje op is heb je een vinger popje wat leuk! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat leuk!!!

  En ik moet lachen hoor om R. als pinguin. Maar de vergelijking is treffend!

  Um...kan hij weer zelf zijn bed verlaten?...
  Hopelijk is het vannacht goed gegaan..!!!

  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé, ik bedacht me opeens dat ik de verbouwingen op zaterdag mis?! Is er een 'verbouw-pauze?'

  In elk geval nog een goede zondag!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers