donderdag 8 december 2011

Feestje (deel 1)

Gistermiddag: veel regen en een huis vol kinderen...nu ben ik er nog papzat van, maar de jarige vond het een 'leuk feest' en daar deed ik het voor!

Om half 1 kwamen er 6 vriendjes met Joël mee uit school, 1 klein mevrouwtje was zelf uit spelen, dus liepen er hier zo'n 10 kinderen rond!

Eerst natuurlijk de kadootjes...hij is erg verwend met geld en rollen snoep...


Daarna aan tafel! Patat met kroketten en frikandellen...eerder deed ik dit altijd allemaal zelf bakken, maar je krijgt ze dan nauwelijks verzadigd als ze elke keer 6 patatjes op hun bord krijgen.
Dus doe ik dat inmiddels - getipt door een schoonzusje - anders. We halen dan gewoon patat zonder bij de snackbar (deze keer 7 porties voor 12 personen) en de frikandellen en kroketten bak ik wel zelf. Zo is het qua geld goed te doen en gaat het toch allemaal net wat soepeler.

Na het eten gauw de boel opruimen, ondertussen raakten de jongens al het stoeien, dus gingen we gauw een spelletje doen!

Dit spelletje had ik ergens gelezen en het was mooi in de sfeer van het thema: Pindatennis.


Wat heb je er voor nodig?

- een (grote) emmer vol pinda's in de dop
- een vliegenmepper, tafeltennisbatje, tennisracket etc.
- een emmertje om in te mikken

Trek een lijn op de vloer of leg er een stok neer.
Zet het mikemmertje zo'n 2 meter van de lijn af.

Om de beurt mogen ze in 2 minuten (of langer/korter) proberen zoveel mogelijk pinda's in de emmer te mikken.


Wij hebben 2 potjes gedaan, 1 x in een klein emmertje, dus was het erg moeilijk er wat in te krijgen.
Het 2e rondje was de bak eigenlijk veel te groot, want toen waren er nauwelijks pinda's over voor de laatste deelnemers :-)

Superleuk om te zien hoe enthousiast ze meededen! Vooral ook dat ze uit zichzelf de gemiste pinda's snel gingen oprapen om de tennisvoorraad weer aan te vullen.


Daarna gingen we een pindasnoer maken. Eerst dachten we dat de jongens het misschien kinderachtig of meidenachtig zouden vinden, maar dat was gelukkig helemaal niet zo.
Het ligt er misschien ook aan hoe je het brengt, een vogelsnoepsnoer maken klinkt al weer heel anders dan een pindaketting rijgen toch?Genoeg pinda's, ongezoete popcorn, een naald en draad (allemaal vooraf al afgemeten klaargelegd) en af en toe wat hulp en motivatie bij de harde pinda's is genoeg om ze weer een half uurtje bezig te houden.

Daarna waren ze allemaal hard toe aan wat te drinken en te eten.

Lekkere muffins....met warme chocolademelk (incl. spekje!)..


Nou, de rest van het feestje komt de volgende keer, hoor! 'n Fijne dag verder!
Klikadvertentie:

8 opmerkingen:

 1. nou dit zag er alvast erg gezellig uit.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit deel van het feestje is in iedergeval al heel leuk!
  Ik ben ook altijd weer blij als de feestjes achter de rug zijn. Het gaat meestal best leuk, maar het vreet energie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, volgens mij heb jij het verdiend om even lekker met je voeten omhoog te gaan zitten! Altijd een hele toer om (zeker die wat oudere jongens!) iedereen bezig te houden, zodat er niet geprutst wordt tussendoor! Leuk dat het - ondanks dat er tóch geen sneeuw lag! - toch wel een lekker winterfeestje is geworden! De vogels zullen er ook wel blij mee zijn! Leuk idee ook om die pinda's een paar keer bij een attractie in te zetten!
  Geniet lekker na van je blije zoon enne...rust lekker uit!
  Groetjes,
  tante Trijns

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit deel klinkt in elk geval heel gezellig! Best lastig hé, een feestje voor jongens van die leeftijd. (Weet ik nog van m'n broertje, is een nakomertje, dus wij als zussen zorgden voor de assistentie...:-))

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geeft een drukte he, maar ach de jarige zelf vindt het meestal geweldig, je heb het leuk gedaan en wat zijn ze verwend met het lekkers,rust lekker uit nu, hihi..

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geen wonder dat ze het naar hun zin gehad hebben, klinkt super allemaal en zeker dat pinda mik spel, leuk! (stofzuigen!!!!! hihi) en hier haalde we altijd frietjes en een zooi blikken met knakworstjes, iedereen vond het lekker en supermakkelijk, dus misschien een tip voor de volgende verjaardag?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daarom bakte ik dit jaar pannekoeken, al dat geloop onder het eten...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers