woensdag 24 augustus 2011

Kinderwagentjes!

De zelfgebakken koekjes vliegen er hier altijd heel snel doorheen (waar niet??), dus heb ik weer een trommel vol gebakken. En tegelijkertijd even een variatie gemaakt op de zeilkoekjes:


Zo leuk om te trakteren als er een zusje of een broertje geboren is!!

Wat heb je er voor nodig?

- tafelzeil
- koekjesdeeg (dit is een lekker recept)
- rond uitsteekvormpje
- scoubidoudraden/lintjes/gehaakt draadje et.
- scherpe dikke breinaald (of eventueel een sateprikker)

Snijd met een rond uitsteekvormpje rondjes uit het deeg, en snijd met een mesje 1 kwart uit het rondje.Bak de koekjes en haal ze uit de oven. Prik er dan 2 gaatjes in, doe dit snel, anders hard het koekje al uit.Teken op de achterkant van het tafelzeil rondjes en teken er dan een kwart uit. Knip de kinderwagentjes uit. Maak er gaatjes in, op dezelfde plek als je in de koekjes gedaan hebt.


Maak kaartjes met de gewenste tekst. Maak er met de perforator een gaatje in.
Als de koekjes goed zijn afgekoeld, rijg je het draad door de koekjes en de zeiltjes en knoop je het kaartje er aan vast.


Mooi presenteren in een mand met een grote blauwe of roze strik.

Wil je sneller/goedkoper klaar zijn? Zonder zijn ze ook schattig!Laat het zeiltje achterwege, en voeg voor roze koekjes 2/3 eetlepels rode-bietensap of rode kleurstof aan het deeg toe voor roze koekjes, of blauwe kleurstof voor blauwe koekjes. (Voor blauwe koekjes eerst even proberen, als je deeg te geel is, worden het meer groene dan blauwe koekjes!)

Je kunt deze traktatie redelijk goed voorbereiden.

Als je de koekjes uitgestoken hebt, laat je ze op een plaat invriezen, als ze bevroren zijn doe je ze in een doos of zak en bakt ze pas af op de dag voor het trakteren.

De zeilkinderwagentjes kun je maken van een neutrale kleur, of als je al weet of het een jongen of een meisje is, van roze of blauw.
De kaartjes kan je ook al snijden of knippen.
Leg alle benodigheden, incl. pen, draden ed. klaar in een doos, dan hoef je op het moment zelf nergens meer naar te zoeken.

Tot de volgende keer!

Oja...de foto's waren helaas weer niet al te best deze keer :-(

6 opmerkingen:

 1. ik sla deze keer de koekjes maar eens over, want ben op dieet, maar het ziet er wel erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk, maar bij jou lijkt het altijd zo makkelijk:))) Jij schudt ze uit de mouw,maar ik vind hem heel leuk en ga hem weer opslaan.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen Lydia geboren was trakteerde ik op zondagschool (ben ik juf) een soort gelijk kinderwagentje maar dan van karton. Bovenkant aan elkaar laten zitten en dan een doosje snoepjes ertussen. (Smarties, schatkisjes, rozijntjes etc.)Was een groot succes, vooral omdat ik het al tijdens m'n zwangerschap kon maken!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers