vrijdag 16 september 2011

Kaartenhouder

Vorig jaar hielden wij een Bouwvakkersfeestje ter ere van de 8 jarige verjaardag van Joël.
En wij maakten toen een kaartenhouder van pur-schuim.


Kinderen vinden purschuim echt leuk om mee te werken, maar je moet wel goed opletten dat het niet op de kleding komt, want het is er eigenlijk niet meer uit te krijgen.
Dus ga je met pur werken op een feestje, schrijf dan vooraf op de uitnodiging dat ze niet hun beste kleren aan moeten trekken.

Het is handig om het pur spuiten aan het begin van het feestje te doen, zodat er genoeg tijd is om het uit te laten harden. Eventueel kun je het nog met spuitverf in een gewenste kleur spuiten. Maar voor een Bouwvakkersfeestje is onbehandeld juist wel leuk.

Wat heb je er voor nodig?

- een purspuit
- rolletje ijzerdraad
- sheets (1 per kind)
- rolmaten/duimstokken
- tangetjes

Schrijf vooraf op de sheets de namen van de kinderen, en in het midden een rondje, zodat duidelijk is waar de pur gespoten moet worden. Eventueel kun je in het midden van elk rondje een steen(tje) leggen, zodat de houder wat zwaarder wordt en makkelijker meerdere kaarten 'aankan'.

Dek de tafel af met kranten (of doe het lekker in de schuur). Spuit (waarschijnlijk moet je wel wat helpen) op de sheet een bergje pur. Het gaat nog uitzetten.


Laat de purbergjes goed uitharden.

Knip voor elk kind een stuk ijzerdraad af. Laat de kinderen zelf met de rolmaten en tangetjes 2 of 3 gelijke stukken afmeten en knippen.Hier worden de kaarthouders van gebogen. Dus dubbelbuigen en bovenin een soort rondje buigen waarin een kaart kan worden gestoken.

Als de purbergjes hard geworden zijn, kunnen de houders er in worden gestoken. Ook kun je onderop de namen van de kinderen schrijven.


Wij hadden kaartjes met een afbeelding in stijl geprint met achterop de tekst 'Leuk dat je er was!'.
Aan het eind van het feest pakten we de houders in, met een minirolmaatje (van de A.ction) en dropjes in de vorm van gereedschap (los gekocht bij de snoepwinkel).


Voor een meidenfeestje is het ook leuk om op (oude) fotolijstjes of spiegeltjes een rand van purschuim te spuiten, die je na het drogen spuit met goud/zilververf.
Eventueel versieren met kralen, glitters etc.

Ik wens iedereen een heel goed weekend!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, echt iets voor stoere jongens, maar ook voor moederdag!!!


  Mooie tip weer.

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt een heel leuk idee! Hoe kom je daar toch aan?
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Corien ik heb je getagd, kijk even op mijn blog als je meer wilt weten.

  groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk idee. Ik zag de titel van je blog en dacht: daar moet ik eens gaan kijken. ik heb zondag zelf een verjaardagsfeestje (thema Bob de bouwer) georganiseerd voor 4-jarigen. Neem maar eens een kijkje op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk als je een reactie achterlaat! En misschien wil je wel volger worden?

Onze webwinkel:

Volgers